X
X

Gelinim Mutfakta - Etli Pırasa Dolması Tarifi

02.12.2020 Çarşamba 13:22 (Güncellendi: 02.12.2020 - 13:22)

Gelinim Mutfakta programının 2 Aralık 2020 Çarşamba günü yayınlanan 588. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Etli Pırasa Dolması" tarifi!

ETLİ PIRASA DOLMASI / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.         

 MALZEMELER

  • 2 adet kalın pırasa

İç harcı için:

  • 120 gr. ince kıyılmış dana eti
  • 4 çorba kaşığı pirinç
  • 1 büyük kuru soğan
  • Bir tutam taze maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • Bir tutam pulbiber
  • Bir tutam tuz,
  • Bir tutam kimyon
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam toz biber
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı su

Üzeri için:

  • Bir çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 bardak sıcak su
  • Tuz
  • Bir tutam toz biber

YAPILIŞI:

Pırasalara boydan  kesik atın.

Tencereye su koyup kaynatalım, pırasaları fazla eritmeden haşlayalım, saracak kadar yumuşak olması yeterlidir.

Pırasaları süzün ve soğumaya kenara alın, haşlanırken yaprakların iç zarları ayrılmış bazıların ayrılmamıştır, bunları ayırın.

İç harcı için tencereye zeytinyağını ekleyin, yemeklik doğradığınız kuru soğanı yağda biraz soteleyin, eti ekleyin,salçayı da ekleyip biraz kavurun.

Ayıklanmış ve yıkanmış pirinçleri, baharatları da ekleyip biraz daha karıştırın, 3-4 dakika kavurup suyunu koyun.

Kısık ateşte suyunu çekene kadar demlendirin.

Ilınan iç harçtan pırasalara bir tatlı kaşığı koyarak muska şeklinde sarın.

Saramadığımız pırasanın kısımlarını tencerenin tabanına bir kat dizin ve dolmaları da sıkıca yan yana hiç boşluk bırakmadan dizin.

Eğer arta kalan pırasa varsa en üst kata bir kat pırasa yaprakları dizin.

Sıcak su, tuz, toz biber ve  biber salçası ile sosu hazırlayın ve  ekleyin, dolma kapaklarını kapatın.

Kısık ateşte kontrol ederek pişirin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI