ETLİ PIRASA DOLMASI / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER
İç harcı için:
Üzeri için:
YAPILIŞI:
Pırasalara boydan kesik atın.
Tencereye su koyup kaynatalım, pırasaları fazla eritmeden haşlayalım, saracak kadar yumuşak olması yeterlidir.
Pırasaları süzün ve soğumaya kenara alın, haşlanırken yaprakların iç zarları ayrılmış bazıların ayrılmamıştır, bunları ayırın.
İç harcı için tencereye zeytinyağını ekleyin, yemeklik doğradığınız kuru soğanı yağda biraz soteleyin, eti ekleyin,salçayı da ekleyip biraz kavurun.
Ayıklanmış ve yıkanmış pirinçleri, baharatları da ekleyip biraz daha karıştırın, 3-4 dakika kavurup suyunu koyun.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar demlendirin.
Ilınan iç harçtan pırasalara bir tatlı kaşığı koyarak muska şeklinde sarın.
Saramadığımız pırasanın kısımlarını tencerenin tabanına bir kat dizin ve dolmaları da sıkıca yan yana hiç boşluk bırakmadan dizin.
Eğer arta kalan pırasa varsa en üst kata bir kat pırasa yaprakları dizin.
Sıcak su, tuz, toz biber ve biber salçası ile sosu hazırlayın ve ekleyin, dolma kapaklarını kapatın.
Kısık ateşte kontrol ederek pişirin.