FINDIK DOLMASI
1 demet karalahana
2 su bardağı fındık
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
1 avuç kuş üzümü
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
Pişirmek için
Et suyu
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağı,
Toz kırmızı biber
YAPILIŞI:
Karalahanaları yumuşamaları için bir tencerede hafifçe haşlayın. Haşlanan karalahanaların ortasındaki damar kısımlarını keserek çıkartmak yerine sarabilecek gibi olsun diye biraz ezin.
Bir tava alıp, robottan geçirdiğiniz fındıkları kavurmaya başlayın. Tereyağı, pirinç, tuz, kuş üzümü, zerdeçal ve karabiberi ekleyin. Beraber kavurun ve bir tabağa aktarın.
Boşalan tavanıza az miktarda su koyun, ince ince doğradığınız soğanı suda öldürün, şeffaflaşıncaya kadar pişirin.
Üzerine az et suyu ve tabaktaki fındıklı malzemeleri ekleyip beraber kavurun.
Pişen malzemelerinizle karalahanaları sarıp, tencerenize yerleştirin. Üzerine su ve et suyu ekleyip, pişmeye bırakın. Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızarttığınız pul biber ile servis edin.