FIRINDA MAKARNA
1 paket fırın makarna
1 su bardağı kaşar peyniri
Peynirli Beşamel Sos için Malzemeler;
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
5 su bardağı süt
Tuz
Beyaz biber
Muskat rendesi
2 su bardağı kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Tencerenize suyu ekleyin ve kaynatın.
İçerisine, fırın makarnanızı bir tencere içerisinde yumuşayana kadar haşlayın ve süzüp kenara alın.
Başka bir tencerede un ve tereyağını kavurun, yeterince kavrulan unun üzerine sütü ilave edin ve kıvamını bulana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Tuz, ak biber ve muskat ile tatlandırın.
Hafif akışkan bir kıvam alan beşamelinizi ocaktan alın ve içerisine rendelediğiniz kaşar peynirini ilave edip, peynir eriyene kadar karıştırın.
Daha önceden haşladığınız makarnanızı, bu peynirli beşamelin içerisine ilave edip iyice karıştırın ve bir fırın kabına aktarın.
Üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini de serpiştirdikten sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.