CANLI YAYIN
FIRINDA TAVUK PİRZOLA
10-12 tane tavuk pirzola
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı su
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı kekik
Taze öğütülmüş karabiber
Sarımsak ince ince doğranır
2 adet patlıcan
YAPILIŞI:
Sos için olan tüm malzemeler derin bir kap da iyice karıştırılır.
Terbiyelenen tavuklar bu şekilde biraz dinlendirilir.
Tavuklar eklenerek sos her yerine eşit dağılana dek karıştırılır
Patlıcanlar soyulup küp doğrandıktan sonra ikiye bölünür ve bu karışıma eklenir.
Hepsi bir fırın tepsisine koyulur.
Tavuklar 200 derecede yaklaşık yarım saat pişirilir.