FISTIKLI REVANİ / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
500 gr irmik
125 gr margarin
3 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
100 gr kavrulmuş tuzsuz yer fıstığı
Şerbet için:
2.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Yumurtaları şekerle derin bir kapta çırpın.
Sırasıyla yoğurt, eretilmiş margarin, un, irmik ve karbonat ekleyerek karıştırın.
Kare ya da dikdörtgen bir fırın kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın.
Kavrulmuş yerfıstıklarını birer santim aralıklarla hamurun üzerine dizin.
Kalıbı fırına verip 30 dakika pişirin.
Üzeri kızarınca çıkarıp ılınmaya bırakın.
Su ve şekeri bir tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın.
Limon suyunu ekleyip şerbeti ocaktan alın.
Sıcak şerbeti ılık tatlının üzerine gezdirerek dökün.
Şerbetini çekince küçük küçük dilimleyip tabaklara alın ve servis yapın.