GELİN PASTASI / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
Islatmak için;
1,5 su bardağı soğuk süt
Muhallebisi için;
-1 litre süt
-1 su bardağı toz şeker
-3 yemek kaşığı un
-2,5 yemek kaşığınişasta
-1 paket krem şanti
Üzeri için;
-:3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Kekini hazırlamak için;
Derin bir kaba yumurtaları kırın ve üstüne toz şekeri ilave edin.
Köpük kıvamına gelene dek yaklaşık 4-5 dakika boyunca çırpın.
Ardından bu karışıma un, kabartma tozu ve toz vanilini de ilave edip, mikserle 3 dakika daha çırpın.
Hazırladığınız kek karışımını sadece dibini yağladığınız kare, ısıya dayanıklı bir fırın kabına dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın. P
işme sırasında ara ara kontrol etmeyi unutmayın.
Kekiniz piştikten sonra fırından çıkartın ve tamamen soğuması için bir kenara kaldırın.
Kek tamamen soğuduktan sonra üstüne sütü dökün ve bir kenarda bekletin.
Muhallebisi için;
Süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alın ve bir tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
Ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak kaynayana dek pişirin.
Kaynamaya başlayıp, boza gibi yoğun bir kıvam aldığında altını kapatın.
Muhallebi biraz ılıklaştıktan sonra içersine toz krem şantiyi katın ve yaklaşık 3-4 dakika boyunca çırpın.
Sütü içerisine tamamen çekmiş olan kekinizin üstüne muhallebiyi güzelce yayın ve üstünü streç filmle kaplayıp buzdolabında bekletin.
Üstünü bolca hindistan ceviziyle kaplayın.