X
X

Gelinim Mutfakta - Glazürlü Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi

01.01.2021 Cuma 13:28 (Güncellendi: 01.01.2021 - 13:28)

Gelinim Mutfakta programının 1 Ocak 2021 Cuma günü yayınlanan 610. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Glazürlü Haşhaşlı Limonlu Kek" tarifi!

GLAZÜRLÜ HAŞHAŞLI LİMONLU KEK / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

Malzemeler

  • 1,5 bardak toz şeker
  • 2 limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 4 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 limon suyu
  • 180 ml süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 bardak un
  • ½ bardak mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • bir fiske karbonat
  • bir fiske tuz
  • 2 çorba kşığı haşhaş
  • 160 ml sıvıyağ

Glazür için:

  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeleme dolu)
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı

Fırın: 175℃

YAPILIŞI:

Toz şeker, limon kabuğu ve zerdeçalı karıştırın.

Mikserde orta ayarda çırparken yumurtaları birer birer ilave edin ve yüksek ayara al ve kabarana kadar çırpın.

Limon suyu, vanilya ve sütü ilave edip hızlı ayarda yaklaşık 3 dakika çırpın.

Un, nişasta, kabartma tozu, karbonat, haşhaş ve tuzu beraber eleyin ve mikseri en düşün ayara getirip kuru karışımı ilave edin.

Bu aşamada hamuru sadece kuru karışım sıvı karışımla parçalar kalmayacak şekilde karışana kadar yani 1 dakikadan kısa süre karıştırın.

Bitkisel yağı ilave edip karıştırın.

Önceden hazırladığınız kalıba alın.

Fırın: 175℃ ≃ 35’

Glazür için:

Pudra şekeri ve limon suyunu iyice karıştırın.

Eritilmiş tereyağını da ekleyip bekletmeden soğumuş olan keke dökünüz.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI