GLAZÜRLÜ HAŞHAŞLI LİMONLU KEK / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler
Glazür için:
Fırın: 175℃
YAPILIŞI:
Toz şeker, limon kabuğu ve zerdeçalı karıştırın.
Mikserde orta ayarda çırparken yumurtaları birer birer ilave edin ve yüksek ayara al ve kabarana kadar çırpın.
Limon suyu, vanilya ve sütü ilave edip hızlı ayarda yaklaşık 3 dakika çırpın.
Un, nişasta, kabartma tozu, karbonat, haşhaş ve tuzu beraber eleyin ve mikseri en düşün ayara getirip kuru karışımı ilave edin.
Bu aşamada hamuru sadece kuru karışım sıvı karışımla parçalar kalmayacak şekilde karışana kadar yani 1 dakikadan kısa süre karıştırın.
Bitkisel yağı ilave edip karıştırın.
Önceden hazırladığınız kalıba alın.
Fırın: 175℃ ≃ 35’
Glazür için:
Pudra şekeri ve limon suyunu iyice karıştırın.
Eritilmiş tereyağını da ekleyip bekletmeden soğumuş olan keke dökünüz.