GONCA GÜL BÖREĞİ
2 adet yufka
100 gr beyaz peynir
Bir tutam maydanoz
1 yumurtanın akı
Sosu içi:
1 yumurtanın sarısı
1 şişe soda
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Üstü için:
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Peyniri çatal yarımıyla ezin, kıyılmış maydanoz ve yumurta akını ilave ederek çatal yardımıyla iyice karıştırın.
Bir kase içinde böreği sosu için tüm malzemeleri çırparak karıştırın.
Yufkayı 4 eşit üçgen olacak şekilde bölün.
İlk üçgeni tezgaha serin ve fırça yardımıyla üstüne börek sosunu sürün.
Üçgenin ortasından küçük bir parçayı tutup büzün ve soldan sağa doğru çevirerek fotoğraftaki gibi yufkanın toplanmasını sağlayın.
Toparlanan yufkanın ortasına peynirli harçtan koyun ve dikkatlice bastırın.
Yufkanın kenarlarından çekerek peynirli harcın üstüne kapatın.
Açılmaması için bolca sos sürün.
Verdiğiniz şeklin bozulmamasına dikkat ederek kapattığınız yer altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın, kalan sosu fırça yardımıyla böreklerin üstüne bolca sürün.
180 derece önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 25 dakika kızarıncaya kadar pişirin.