GÜL MANTISI
Hamuru için:
1 su bardağı su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
İç harci için:
400 gr kıyma,
1 adet ince doğranmış soğan
Tuz, karabiber, kimyon
Sos için:
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı siviyag
Tuz
3,5-4 su bardağı su
Sunum;
2 bardak yoğurt
2 diş sarımsak
YAPILIŞI:
Hamur malzemeleriyle sert bir hamuru yoğurup üzerine kapatıyoruz. 15-20 dk dinlendiriyoruz.
Kıymalı harcın malzemelerini bir kapta biraz yoğuruyoruz.
Dinlenen hamuru 2 beze yapıyoruz.
Sırayla ince olacak şekilde açıyoruz. Açarken az un kullanıyoruz.
Sonra yuvarlak bir kalıpla veya bardakla yuvarlak kesiyoruz. Gül şekli verip yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 190-200 derecelik fırında 10 dk pişiriyoruz.
Sonra sos malzemelerini karıştırarak üzerine döküyoruz.
Üzerine yağlı kağıt veya tepsi kapatarak 180 derecelik fırında yarım saat daha pişiriyoruz (ikinci fırınlamada mutlaka üzerini kapatın yoksa üzeri çok kuru olur)
Piştiğinde ocaktan alıp sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.