CANLI YAYIN
HAMSİLİ PİLAV / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER:
YAPILIŞI:
Hamsileri ayıklayın iyice yıkayın.
Soğanı yemeklik doğrayıp, dolmalık fıstıkla kavurun.
Pirincini ekleyip kavıurmaya devam edin.
Baharatları ve üzümü ekleyip, suyunu verin ve dinlendirin.
O sırada tüm yeşillikleri yıkayıp, incecik kıyın.
Demlenen pilava ekleyin.
Güveç kaplarını zeytinyağı ile yağlayın.
Tuzladığınız hamsileri tabanlarına dizin.
Pilavı 5 eşit parçaya bölün ve kaplara paylaştırın.
Üzerlerini ayıkladığınız hamsileri dizip pilavların üzerini kaplayın.
200 dereceye ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin.