X
X

Gelinim Mutfakta - Hamsili Pilav Tarifi

16.12.2020 Çarşamba 13:23 (Güncellendi: 16.12.2020 - 13:23)

Gelinim Mutfakta programının 16 Aralık 2020 Çarşamba günü yayınlanan 598. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Hamsili Pilav" tarifi!

HAMSİLİ PİLAV / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

MALZEMELER:

  • 500 GR. HAMSİ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 1 ADET SOĞAN
  • BİR TUTAM TAZE SOĞAN
  • BİR TUTAM DEREOTU
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
  • BİR TUTAM YENİBAHAR
  • BİR TUTAM TUZ
  • BİR TUTAM KARABİBER
  • 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
  • 1 SU BARDAĞI SU

YAPILIŞI:

Hamsileri ayıklayın iyice yıkayın.

Soğanı yemeklik doğrayıp, dolmalık fıstıkla kavurun.

Pirincini ekleyip kavıurmaya devam edin.

Baharatları ve üzümü ekleyip, suyunu verin ve dinlendirin.

O sırada tüm yeşillikleri yıkayıp, incecik kıyın.

Demlenen pilava ekleyin.

Güveç kaplarını zeytinyağı ile yağlayın.

Tuzladığınız hamsileri tabanlarına dizin.

Pilavı 5 eşit parçaya bölün ve kaplara paylaştırın.

Üzerlerini ayıkladığınız hamsileri dizip pilavların üzerini kaplayın.

200 dereceye ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI