HANGEL / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
YAPILIŞI:
Derin bir kaba unu koyalım.
Her hamur hazırlanmasında olduğu gibi un çukur hale getirilir ve içerisine yumurta eklenir ve parmak uçları ile yumurtalar ezilerek unla birleştirilir.
Üzerine yavaş yavaş ılık su eklenerek yine parmak uçları ile karıştırmak gerekir.
Hamur hazırlanırken en önemli nokta, havuz şeklinde olan una malzemeleri yavaş yavaş yedirilmeli ve tuz en son eklenmelidir.
Tuzu da eklenen hamur, sert bir kıvamında yoğurulur.
Yoğurulan hamur üstü kapatılarak yaklaşık 10-15 dakika dinlenmesi gerekir.
Dinlenen sert hamuru 2 eşit parça halinde ayrılır ve geniş bir tezgaha un serpilerek oklava yardımı ile yuvarlak yufka büyüklüğünde; fakat, yufkadan daha kalın bir hamur açılır.
Açılan bu yufkalar bıçak yardımı ile baklava gibi kesilir.
En kolay kesme yöntemi hamuru önce dörde bölünür ve bölünen her parçayı tekrar tekrar dörder parçalar halinde küçük kutucuklar olana kadar kesilmesi gerekir.
Kesilen bu hamurlar hafif un serpilerek bir köşede bekletilir.
Derin bir tencereye bol su eklenir ve 1 çay kaşığı tuz atılır kanaması beklenir.
Kaynayan suyun içine bu hamurlar eklenir ve pismesi beklenir.
Hamurlar pişirken sarımsaklar sorulur ve havanda tuz eklenerek ezilir.
Ezilen sarımsaklar yoğurt ile karıştırın ve sarımsaklı yoğurt hazırlanmış olur.
Haşlanmayı bekleyen hamurlar arada bir karıştırılır ve pişirildiğinden emin olunduğu zaman geniş ve derin bir kaba süzülür ve alınır.
Hamurların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüyor ve başka bir kapta sıvı yağ ve tere yağı eklenir.
Kuru soğanlar piyazlık şekilde kesilir ve ısıtılmış yağda 15 dakika kavrulur içerisine pul biber eklenir ve yağ ocaktan alınır.
Soğanlı sos, yoğurtlu hamurların üzerine dökülür ve sıcak veya soğuk servis edilmektedir.