HAŞHAŞLI ÇELENK ÇÖREK
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı toz şeker
Minik bir tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Arası için:
4-5 yemek kaşığı siyah haşhaş
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
Toz şeker
Yapılışı:
Un, toz şeker, hamur kabartma tozu, tuz ve şekeri mikserin haznesine alın. Mikserin kanca ucunu takıp biraz karıştırın. Süt ve zeytinyağını ekleyerek önce düşük sonra orta devirde tok bir hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru unlağınız mutfak tezgahına alın. Merdane yardımıyla 30×30 cm boyutlarında kare olacak şekilde açın.
Açtığınız hamura haşhaş ezmesini sürün ve rulo yapın. Hazırladığınız ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla boyuna 2 parçaya bölün ve birbirine fotoğraftaki gibi sarın.
Kek kalıbını bolca yağlayın, içine hamuru yerleştirin ve hamurların ucunu birleştirin. Yumurta sarısını hamurun üzerine sürün. Toz şeker serperek 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.