HAŞHAŞLI REVANİ / 40 DK.
Keki için:
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Şeker
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
2 tatl kaşığı haşhaş
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
2. 3 Damla Limon
Yapılışı:
Derin bir çırpma kabından, yumurtamızı ve toz şekerimizi, köpürene dek çırpıyoruz. Yoğurt ve sıvı yağımızı ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini ilave edip, koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edene kadar çırpıyoruz. Orta boy kare cam tepsi içerisine boşaltılıp yaydırıyoruz.
Önceden ısıtılan 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Pişen revani kekimizi soğumaya bırakıyoruz.
Şerbetini hazırlamak için, şekerimizi ve suyumuzu tencereye alınıp kaynamaya bırakıyoruz. Koyulaşıncaya kadar kaynatıyoruz.
Koyulaşan şerbetimize limon damlatıp ocaktan alıyoruz.
Şerbetimizi kenara alıp ilk sıcağının çıkmasını beklerken, revanimizi dilimliyoruz.
Sıcağı çıkıp, ılınmaya başlayan şerbetimizi soğuk revani kekimizin üzerine döküyoruz. Şerbetini çekmesi için bekletiyoruz.
Şerbetini çekip iyice soğumuş revani servise hazır.
Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin.