HUMUSLU ET KAVURMA
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 soğan
500 g kuşbaşı dana eti
2 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
Humus için
500 g nohut
3 diş sarımsak
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı Tuz
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sumak
Üzeri için
Yarım çay bardağı Zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı:
Tereyağını geniş bir tencerede eritin.
Dolmalık fıstıkları tencereye alıp pembeleşinceye kadar kavurup ince yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip çevirin.
Ardından etleri ekleyin.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak ara ara karıştırarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ocaktan almadan 15 dakika önce tuzunu ve
karabiberini ilave edin.
Humus için bir gece öncesinden ıslatılmış nohutları bir tencereye alıp üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip haşlayın.
Nohutları ve kalan malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar rondodan geçirip püre haline getirin.
Humusu bir servis tabağına alıp ortasını hafif çukurlaştırın.
Kavurmayı humusun üzerine alıp çok az zeytinyağı gezdirin.