HÜNKAR BEĞENDİ / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
BEĞENDİ için;
YAPILIŞI:
Patlıcanları bıçakla delip, fırın kağıdı yaydığınız tepsiye dizin.
200 dereceye ayarladığınız fırına atın.
Çevirerek iyice közlenmesini sağlayın.
Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Soğanı ve biberi incecik doğrayın.
Bir tencereyi ısıtın ve içerisine sıvı yağ, biberleri soğanları ekleyin, tavuğu ve salçayı ekleyin.
Baharatlarını verip, suyunu ekleyin.
Kapağını kapatın ve orta dereceli ateşte çekip salana kadar 15 dakika pişirin.
Beğendi kısmı için;
Bir tencerede tereyağını eritin, bu aşama da çok kısık ateş kullanın biraz geç eriyebilir; ama, yanmaması gerek.
Ardından unu ekleyin ve bir çırpma teli ile hızlıca karıştırarak kavurmaya başlayın.
Un kokusu gidip, yerine nişasta kokusu gelince yani yaklaşık 1-2 dakika sonra içerisine soğuk sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin. Bu aşama da topaklanma olmaması için hızlı çırpmanız önemli.
Yoğun bir kıvam aldıktan sonra içerisine patlıcanları ve kaşar peynirini ekleyin.
Biraz karıştırıp, tüm baharatları ekleyin.