İÇLİ PATATES
6 adet orta boy patates – haşlanmış
1 adet yumurtanın sarısı
5 – 6 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı Tuz
2 çay kaşığı toz beyaz biber
İç Harç için Malzemeler
200 gr. az yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
Panelemek için Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için Malzemeler
Ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
Bir karıştırma kabına haşlanmış patatesleri ezin, soğutun.
Yumurta sarısı, tuz, karabiber ve unu ekleyip, yoğurun.
Bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.
Yemeklik doğradığınız soğanı kavurun.
Kıyma, tuz ve karabiberi ekleyin ve kavurun.
Patates hamurundan yumurta iriliğinde parçalar kopartın.
Yuvarlayın, iç kısmını çukurlaştırın ve hazırladığınız kıymalı harçtan koyup, kapatın ve hafif yassılaştırın.
Bütün hamuru aynı şekilde hazırlayın.
Hazırladığınız köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızgın ayçiçek yağında arkalı önlü kızartın.
Kızarmış köfteleri kağıt havlu serili bir tabağa alın.