İMAMBAYILDI / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
Sosu için;
Kızartmak için;
Üzeri için;
Maydanoz
YAPILIŞI:
Patlıcanların sap kısımlarını kesmeden alacalı soyun.
Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.
Süzüp kağıt havlu ile silin.
Soğanları soyup piyazlık doğrayın.
Sarımsakları ayıklayın.
Domatesleri soyup küp doğrayın.
Biberleri temizleyip ortadan ikiye kesin ve ince doğrayın.
Zeytinyağını tavada ısıtın.
Soğan, dolmalık fıstığı ve tuzu ilave edip soteleyin.
Biberleri ekleyip, biraz soteleyin.
Sarımsak, domates, şeker ve karabiberi ekleyin.
Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Ayçiçeği yağını bir tavada ısıtın.
Isınan yağda patlıcanları iki taraflı hafif kızartın.
Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Patlıcanları fırın kabına aralıklı olarak yerleştirin.
Orta kısımlarını bıçakla hafif kesip açın ve soğanlı harcı paylaştırın.
İçi pisirdiğiniz tavada sosunu hazirlayip fırın kabına ekleyin.
200 dereceye ısıttığınız fırında 20 dakika pisirin.
Üzeri için maydanozları incecik kıyarak hazırlayın.