İRMİKLİ PORTAKALLI PUDİNG / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
4 – 5 su bardağı süt
10 yemek kaşığı toz şeker
çeyrek su bardağı irmik
3 diş karanfil
1 adet portakal
Tabanı ve Arası için Malzemeler
1 su bardağı kakaolu bisküvi
Üzeri için Malzemeler
3 yemek kaşığı Toz şeker
YAPILIŞI:
Bir tencerenin içerisine süt, toz şeker, irmik ve karanfili ekleyip ocağa alıp bir çırpma teli ile iyice karıştırın.
Sürekli karıştırarak puding kıvamına gelene kadar karıştırın.
Portakalınızın kabuklarını rendeleyin.
Ardından portakalınızın kabuklarını soyun ve zarlarından ayırarak zarsız dilimler elde edin.
Portakal dilimlerinizi hafif doğrayın.
Pudinginiz kıvam alınca içerisine portakal kabuğu rendesi ve portakal dilimlerini ekleyip karıştırın.
Ocağın altını kapatın.
Puding kaselerinizin tabanına hafif kırdığınız bisküvilerden serpin.
Hazırladığınız pudingi kaselerinizin yarısını dolduracak şekilde pay edin.
Aralarına tekrar bisküvilerden serpin ve kalan pudingi kaselere paylaştırın.
Hazırladığınız pudinglerin üzerine 1 tutam toz şeker serpin.
Bir pürmüz yardımıyla üstlerindeki şekeri karamel haline getirin. (Not: Evde pürmüzünüz yoksa tavada karamel yapıp pudinglerin üzerine gezdirip dondurabilirsiniz.)
Ardından 1 – 2 saat buzdolabında soğutun.