ISPANAK PÜRELİ TAVUKLU TALAŞ BÖREĞİ
350 gram küp doğranmış tavuk
Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
3 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı bezelye
10 dal maydanoz
8 adet milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz,
Karabiber
Ispanak püresi için:
1 kg ıspanağın yaprakları
1 neskafe fincanı krema
Tuz,
Karabiber
YAPILIŞI:
1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritip, ince kıyılmış soğanı rengi dönene dek kavurun.
Üzerine tavuk etini katın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak ve ara sıra karıştırarak et suyunu salıp çekene dek pişirin.
Üzerine tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyip pişmeye bırakın.
Et yarı yarıya pişince bezelyeyi ilave edin ve tamamen yumuşayana dek pişirin.
Suyunu süzüp daha sonra kullanmak üzere kenara alın.
Tavuk etini geniş bir kaba alıp, üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin.
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin.
2 adet milföyü merdane ile hafifçe açın ve yuvarlak bir kalıpla kesin.
1 adet milföyün ortasına tavuklu harçtan koyun ve ikinci milföyü üzerine kapatın.
İlk kestiğiniz kalıptan biraz daha küçük bir kalıpla milföyleri kesmeden üzerine bastırarak iki parçayı birbirine yapıştırın.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
Böreğin üzerine bıçakla arzunuza göre şekiller yapın.
Kalan 6 adet milföyü de aynı şekilde hazırlayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kapağını açmadan, üzerleri kızarana dek pişirin.
Diğer taraftan kalan tereyağını küçük bir tavada eritip salçayı kavurun.
Üzerine hindinin pişirme suyundan 1 su bardağı, tuz ve karabiber ekleyip kıvam alana dek pişirin.
4 Ispanak püresi için, ıspanakları temizleyip, kaynar suda 1 dakika haşlayın.
Daha sonra rengini korumak için buzlu suya alın.
Soğuyana dek bekletip elinizle sıkarak suyunu süzün.
Blendere alıp üzerine krema, tuz ve karabiber katıp birlikte çekin.
Hindili talaş böreklerini servis tabağına alın.
Ispanak püresi ve salçalı sosla birlikte servis yapın.