İZMİR BOMBASI
1,5 su bardağı,
165 gr, beyaz un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Yarım su bardağı su
1 kavanoz kakaolu fındık kreması
YAPILIŞI:
Kakaolu fındık kremasını kavanozu ile birlikte buzdolabına koyup 2 saat kadar bekletin.
Taş gibi sert olmasına gerek yok ama biraz kendini toparlaması işinizi kolaylaştıracaktır.
Geniş bir kasede 1,5 su bardağı una 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 tutam tuz ekleyin.
İçine 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve yarım su bardağı su ekleyip kasede yoğurmaya başlayın.
Tüm malzemeler birleşince hamuru tezgaha alıp iyice pürüzsüz hale gelene kadar 5-6 dakika yoğurun. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olması gerekiyor.
Ardından hamuru streç filmle kaplayıp biraz bekletin.
Bekletme sebebimiz hamura gevşemesi için süre vermek ki böylece daha rahat açabilelim sonrasında.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp 1-2 kaşık ayçiçek yağı ile yağı ve hamuru yağlayın ki açarken yapışmasın…
Ardından merdane ile hamuru 5-6 parmak çapında avucunuzdan biraz daha geniş olacak şekilde açın.
İçine 2 tatlı kaşığı kadar kakaolu fındık kreması koyup bohça kapatır gibi her tarafından kapatın ve ortada birleştirip ucunu sıkıp kapatın.
Pişirme kağıdı serili tepsiye dizip 200 derecede alt üst ve fansız çalışan fırında ortanın bir altındaki rafına yerleştirip 7 dakika pişirin.
5 dakikadan sonra mutlaka takip edin ki arka taraftakiler fazla renk alıp kabarmasınlar.
Fırından çıktıktan sonra da 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra İzmir bombasının tadını doya doya çıkarabilirsiniz afiyet olsun.