İZMİR BOMBASI / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler
Dolgu:
Hamur:
Açmak için:
Yaklaşık 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Dolgunun hazırlanışı:
Bir tabağa fırın kağıdı yayın ya da streç film çekin.
Çikolatalı fındık kremasını 8 eşit parçaya bölün ve derin dondurucuya koyun.
Hamurların hazırlanışı:
Unu derin bir kaba alın, üzerine tuz, toz şeker, şekerli vanilin, sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurun üzerini streç film ile kapatın ve dinlendirin.
Şekillendirme ve pişirme:
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. Alt-üst pişirme turbo 225 derece.
Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun.
8 parçaya bölün.
Kakaolu fındık kremalarını dondurucudan çıkarın.
Tezgaha az miktarda sıvı yağ sürün, bir parça hamuru alın ve merdane yardımı ile yaklaşık 10 cm çapında ince açın, ortasına bir adet fındık kreması koyun ve bohça şeklinde kapatın.
Üstte kalan fazla hamuru makas veya bıçak ile kesin.
Ters çevirerek fırın tepsisine koyun.
Fındık kremaları erimeden hızlıca kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp pişirin. (Pişirme süresi: Yaklaşık 5 - 7 dakika)
Fırından çıkarın.
Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.