X
X

Gelinim Mutfakta - İzmir Bombası Tarifi

04.12.2020 Cuma 13:19 (Güncellendi: 04.12.2020 - 13:19)

Gelinim Mutfakta programının 4 Aralık 2020 Cuma günü yayınlanan 590. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "İzmir Bombası" tarifi!

İZMİR BOMBASI / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.  

Malzemeler

Dolgu:

  • 150 g kakaolu fındık kreması

Hamur:

  • 2 çay bardağı    un
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 poşet Şekerli Vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 çorba kaşığı ılık su

Açmak için:

Yaklaşık 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Dolgunun hazırlanışı:

Bir tabağa fırın kağıdı yayın ya da streç film çekin.

Çikolatalı fındık kremasını 8 eşit parçaya bölün ve derin dondurucuya koyun.

Hamurların hazırlanışı:

Unu derin bir kaba alın, üzerine tuz, toz şeker, şekerli vanilin, sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Hamurun üzerini streç film ile kapatın ve dinlendirin.

Şekillendirme ve pişirme:

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. Alt-üst pişirme turbo 225 derece.

Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun.

8 parçaya bölün.

Kakaolu fındık kremalarını dondurucudan çıkarın.

Tezgaha az miktarda sıvı yağ sürün, bir parça hamuru alın ve merdane yardımı ile yaklaşık 10 cm çapında ince açın, ortasına  bir adet fındık kreması koyun ve bohça şeklinde kapatın.

Üstte kalan fazla hamuru makas veya bıçak ile kesin.

Ters çevirerek fırın tepsisine koyun.

Fındık kremaları erimeden hızlıca kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp pişirin. (Pişirme süresi: Yaklaşık 5 - 7 dakika)

Fırından çıkarın.

Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI