KABAK BEĞENDİLİ PİLİÇ PİRZOLA / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
Marine sosu için;
YAPILIŞI:
Marine sosu için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın.
Üzerine piliç pirzolaları ekleyip sosa iyice bulayın.
Üzerini streç film ile örtüp marine edin.
Beğendi için kabakların kabuğu kazıyın.
Rendenin ince tarafıyla rendeleyip suyunu sıkın.
Yumuşaması için yağsız teflon tavaya alıp 4-5 dk orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Sos tenceresine 3 yemek kaşığı zeytinyağını alıp üzerine unu ekleyip karıştırın.
Unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.
Kabağı ekleyip karıştırın.
2-3 dk pişirdikten sonra son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Dereotunu ilave edin.
Servis tabağına sıcak olan kabak beğendiği alın.
Marine ettiğiniz piliç pirzolayı ısıttığınız ızgarada pişirin.