KABAKLI KÖFTE
1 adet kabak
1 adet küçük boy soğan
1 adet yumurta
1/3 demet ince kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
350 gram dana kıyma
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
Pişirmek için:
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Kabağı rendeleyin ve fazla suyunu süzdürün.
Soğanı rendeleyip fazla suyunu sıkın.
Sarımsağın kabuklarını soyun ve ezin.
Derin bir kabın içine kıymayı alın.
Üzerine yumurtayı kırın.
Diğer tüm malzemeleri de ekleyerek güzelce yoğurun.
Ardından elinizle yuvarlak, tok köfteler hazırlayın.
Bir tavaya zeytinyağını alın, hafif kızdıktan sonra köfteleri atıp pişirin.
Renkleri hafif dönünce ve içleri pişince çıkarıp fazla yağını süzdürün...