KADAYIF DOLMASI / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
150 gr taze kadayıf
1 çay bardağı ceviz içi (mutfak robotunda çekilmiş)
2büyük boy yumurta
1,5 çay bardağı süt
Şerbeti için
2 subardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Kızartma için:
1,5-2 su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Şerbet için su ve şekeri orta ateşte karıştırarak kaynatın.
Şeker eridikten sonra 5 dakika daha kaynamaya bırakın.
Limon suyunu ekleyin karıştırın ve 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Şerbeti soğumaya bırakın.
Yumurtaları bir kase içinde iyice çırpın.
Üzerine sütü ilave edip karıştırın ve kenara alın.
Küçük bir sos tenceresi içinde sıvığı ısıtın.
Kadayıftan bir parça alın ve elinizle düzeltin.
Uç kısmına biraz ceviz koyun ve üstte kalan kısmı cevizlerin üzerine kapatın.
Başparmağınızla sıkıca bastırıp sarın.
Dolmayı yumurtalı süte bulayın, fazla yumurtasını akılmak için çok hafifçe sıkın.
Kızgın yağda dolmaları çevirerek kızartın.