KADAYIFA SARILI ÇITIR TAVUK PARÇALARI ve KAPYA / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzeme:
Sosu için:
Çıtır Tavuğun Yapılışı:
12 eşit parçaya bölünmüş tavuklar, toz biber, soya sosu ve dövülmüş sarımsak ile marine edilir.
Yumurtanın akları ayrılır.
Kadayıf 12 eşit parçaya bölünür.
Bir tabak kullanak, kadayıf yumurta akına batırılarak her bir tavuk sarılır.
Kızartma tenceresine yağınızı koyun, kızınca tavuklar altın sarısı rengini alıncaya kadar nar gibi kızartın.
Tavadan aldığınız tavukları kağıt havlu serdiğiniz tabağa çıkarıp, sıcakken tuz ve karabiber ilave edin.
Sosun Yapılışı;
Közlenmiş biberleri, süzme yoğurt ve mayonezi, sirke ve zeytinyağını karıştırma kasesine alın, sarımsağınızı ezerek ekleyin.
El blendırından geçirin.
İncecik kıydığınız maydanozları ekleyip, kaşık ile karıştırın.