KAPYA BİBER ÇANAĞINDA TAVUK / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
YAPILIŞI:
Soğanı yemeklik doğrayın.
Yeşil biberi temizleyip, küp küp doğrayın.
Domatesleri 4'e bölün.
Sarımsağı ince ince kıyın.
Tavukları küp küp doğrayın.
Kapya biberleri yıkayın, bıçak yardımıyla enine fotoğraftaki gibi geniş delik açın ve içindeki çekirdeklerini temizleyin.
Fırın tepsisine dizin.
İç harcı hazırlarken 200 derece fırında 10 dakika fırınlayın.
Orta boy bir tencereye zeytinyağını alın, soğanı ekleyin ve hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun.
Pembeleşen soğanlara, tavukları ilave edin ve suyunu salıncaya kadar soteleyin.
Salçaları ekleyin
Son olarak domatesleri ve kıyılmış sarımsağı ekleyerek sotelemeye devam edin.
Karabiberini tuzunu ve taze kekiği ekleyerek ocaktan alın.
2 çorbakaşığı sıcak su ekleyip karıştırın
Fırından çıkardığıniz biberlere hazırladığınız tavuklu harcı biberlerin içine paylaştırın.
15 dakika pişirin.