KARABUĞDAY KÖFTESİ / 30 DK
2 su bardağı haşlanmış karabuğday
1 adet yumurta
2 sap taze soğan
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı:
Karabuğdayı bir yoğurma kabına alın. Üstüne yumurtayı ekleyin. İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz, tuz, karabiber ve 1 diş ezilmiş sarımsağı ekleyerek yoğurun.
Tavayı ocağa alın, ince bir tabaka şeklinde tavayı örtecek kadar zeytinyağı ekleyin. Karabuğday harcından 1 kaşık alıp kızdırdığınız yağlı tavaya koyun.
Kaşığın tersiyle dikkatlice bastırarak düzleyin. Bir yüzü kızarak köftenin diğer yüzünü de dikkatlice çevirerek kızartın.Tamamı kızaran köfteleri servis tabağına alın ve servis yapın.
(Toplamda 7-8 karabuğday köftesi çıkıyor.)