KARAMELLİ ŞEKERPARE
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta beyazı (sarısını ben kullanmıyorum)
1 çay bardağı pudra şekeri
3,5 çay bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu
Yapılışı:
Bütün malzemelerden elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin ve yarım saat dinlendirin.
Daha sonra yuvarlak şekil verip ortasına, badem veya fındık yerleştirerek yağlanmamış tepsinize dizin ve 200 derece önceden ısınmış fırında kızarıncaya dek pişirin.
Şerbeti için, öncelikle şekeri tencerenizle ocağa alın ve yavaşça karıştırarak karamelize olmasını sağlayın.
Şekerinizin rengi hafif sütlü kahve rengini alırsa yeterlidir…
Suyu ve limon suyunu şerbetini ekleyip orta ateşte ortalama 15 dakika kaynatın, ve soğumaya bırakın.
Şekerpareleriniz sıcak, şerbetiniz soğuk olarak tatlınızın üzeri kapanacak şekilde dökün.
Şayet kapanmazsa sorun değil, arada bir kaşıkla kenarlardaki şerbetinizden alıp şekerparelere gezdirin.