KARNABAHAR KISIRI ve KARNABAHAR KÖFTESİ / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
KARNABAHAR KISIRI
MALZEMELER:
- Yarım karnabahar
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet limon
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
- Bir tutam taze nane
- 4-5 dal taze soğan
- 6-7 adet kornişon turşusu
- Bir tutam tuz
- Bir tutam pul biber
- Bir tutam karabiber
- Bir tutam kimyon
- Bir tutam sumak
- Bir tutam kuru nane
YAPILIŞI:
Karnabaharı güzelce yıkayıp, rendeleyin.
Soğanın kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
Zeytinyağını bir tavaya alın.
Soğanları ekleyerek kavurun.
Salçaları ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun.
Karnabaharları da ekleyerek 10 dakika pişirin.
Limon suyu, nar ekşisi ve baharatlarını ekleyip güzelce karıştırın.
Maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kıyın, kornişon turşusu ile birlikte kısıra ekleyin ve güzelce karıştırın..
-------------------
KARNABAHAR KÖFTESİ
MALZEMELER:
- Yarım karnabahar
- 3 -4 dal taze soğan
- 1 yumurta
- Bir tutam dereotu
- Bir tutam tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kişniş
- Bir tutam karabiber
- 1 bardak galeta unu
YAPILIŞI:
- Karnabahar parçalanıp 10 dakika haşlanır.
- Süzülmesi için süzgeç içine alınır.
- Suyunu çeksin diye altına sonra havlu peçete koyup suyu süzülüp ılınana kadar beklenir.
- Ilınan karnabaharların suyu var ise sıktırılıp kaba alınır.
- Zaten ezilmiş olacaklar. Çatal, ezici yada elle iyice ezilir.
- İçine yeşillikler incecik kıyılır.
- Galeta unu eklenir ve iyice harmanlanıp köfteler yapılır.
- Sonrasında köfteler yağda arkalı, önlü orta ateşte kızartılır.