KARNABAHAR MANTISI / 40 dk
Kıymalı Harç için:
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
250 gr. kıyma
1 adet orta boy domates
1-2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı salça
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karnabahar için:
1 küçük karnabahar
1 adet yumurta (büyük boy)
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
kızartmak için sıvıyağ
Sosu için:
1 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
Yapılışı:
Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyun. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyerek pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıyma ile birlikte defne yaprağını tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.Kıyma suyunu salınca tuzunu, karabiberini, salçasını, domatesini ve sarımsağını ekleyerek kavurmaya devam edin.Domates suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanoz karıştırın. Karnabaharı çiçeklerine bölün. Bir tencereye kaynar su ve koyarak karnabaharlar hafif yumuşayana kadar (8-10 dakika kadar) haşlayın. Süzülüp biraz soğuması için kenara alın.Derin bir kapta su, yumurta ve unu çırpın. Haşlayıp süzdüğünüz karnabaharları bu karışıma batırılıp, kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Kızaran karnabaharları havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın.Kızarmış karnabaharları servis tabaklarına bölüştürün, üstüne sarımsaklı yoğurt ilave edin.Son olarak hazırladığınız kıymalı harçtan paylaştırın ve üstüne isteğe göre taze nane ya da maydanoz serperek sıcak servis yapın.