CANLI YAYIN
KESME AŞI / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzeme Listesi
Yapılışı:
Mercimeğinizi haşlamaya koyun.
Erişte malzemelerini yoğurma kabına alın.
İyice yoğurup üzerini örtün, bir yandan o dinlenirken, soğanı küçük yemeklik doğrayıp, sıvıyağ koyduğumuz tencerede kavuru.
Salçayı da ekleyip, kavurmaya devam edin.
Mercimeği süzüp ekleyin, suyunu ekleyin.
Tuz ve karabiberini ekleyin.
Erişte için hazırladığınız hamuru 3 e bölün.
2 bezeyi açıp erişte kesin ve çorbaya ekleyin.
Diğer bezeyi oklava gibi uzatarak, lokma lokma kesin.
Sıvıyağda kızartıp, gıllikleri elde edin. (Bu Çıtırlara gıllik deniyor.)
Son olarak tereyağında nane ve toz biberi kavurup ekleyin.