KIBRIS TATLISI / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER:
Keki İçin;
Kreması İçin;
Şerbeti İçin;
YAPILIŞI:
Kıbrıs tatlısı yapmak için, öncelikle şerbeti yapın çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek.
Şerbeti için;
Bir tencereye suyu ve şekeri dökün.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika daha kaynatın.
Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip, soğuması için bekletin.
Keki için;
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Diğer malzemeleri de ekleyip, karıştırın.
Yağlanmış bir tepsiye dökün.
160 derece fırında, 30 dakika pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğuması için bekletin.
Kreması için;
Krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine, bu kremsi muhallebiyi dökün.
Üzerine bolca Hindistan cevizi serpin.