X
X

Gelinim Mutfakta - Kış Türlüsü ve Pembe Pilav Tarifi

10.02.2021 Çarşamba 13:22 (Güncellendi: 11.02.2021 - 09:16)

Gelinim Mutfakta programının 10 Şubat 2021 Çarşamba günü yayınlanan 638. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kış Türlüsü ve Pembe Pilav" tarifi!

KIŞ TÜRLÜSÜ ve PEMBE PİLAV / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

KIŞ TÜRLÜSÜ

MALZEMELER

-120 gr. kuzu eti

-10 adet arpacık soğan

-2 diş sarımsak

-3 yemek kaşığı zeytinyağı

-2 yemek kaşığı tereyağı

-1 adet patates

-1 adet kereviz

-2 adet kereviz sapı

-1 adet pırasa

-1 adet yeşil biber

-5 adet mini havuç

-Konserve nohut

-1,5 su bardağı su

-1 yemek kaşığı biber salçası

-1 yemek kaşığı domates salçası

-Bir tutam kereviz yaprağı

- Bir tutam tuz

-Bir tutam karabiber

-Bir tutam pul biber

YAPILIŞI:

Etleri zeytinyağ eklediğimiz tavada soteleyerek başlayalım.

Et suyunu salıp çekince arpacık soğan ve sarımsak ekleyelim.

Küçük doğradığımız kereviz sapı ve köy biberini ekleyelim.

2-3 dakika sonra salçalarını ekleyelim.

Kavrulunca suyunu ekleyelim.

Baharatını ekleyelim.

Eşit büyüklükte doğradığımız sebzeleri ekleyelim.

8-10 dakika sonra, nohutunu ve ince kıyım kereviz yaprağını ekleyip fırın kaplarına alın.

Tereyağını eşit parçalara bölüp üzerine koyun.

200 derece fırında 8-10 dakika pişirin.

------------

PEMBE PİLAV

MALZEMELER:

-2 adet minik pancar

-1 bardak pirinç

-1 yemek kaşığı tereyağı

-3 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 diş sarımsak

-1,5 bardak sıcak su

-Bir tutam tuz

-Bir tutam şeker

YAPILIŞI:

Pirinci yıkayıp süzün.

Pancarı ayıklayıp yıkayın.

Rendenin ince tarafı ile rendeleyin.

Sarımsağı da rendeleyin.

Tencerede zeytinyağı ile soteleyin.

Sıcak su, tuzu ve tereyağını ekleyip, kısık ateşte pişin ve demlendirin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI