KIŞ TÜRLÜSÜ ve PEMBE PİLAV / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
KIŞ TÜRLÜSÜ
MALZEMELER
-120 gr. kuzu eti
-10 adet arpacık soğan
-2 diş sarımsak
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 adet patates
-1 adet kereviz
-2 adet kereviz sapı
-1 adet pırasa
-1 adet yeşil biber
-5 adet mini havuç
-Konserve nohut
-1,5 su bardağı su
-1 yemek kaşığı biber salçası
-1 yemek kaşığı domates salçası
-Bir tutam kereviz yaprağı
- Bir tutam tuz
-Bir tutam karabiber
-Bir tutam pul biber
YAPILIŞI:
Etleri zeytinyağ eklediğimiz tavada soteleyerek başlayalım.
Et suyunu salıp çekince arpacık soğan ve sarımsak ekleyelim.
Küçük doğradığımız kereviz sapı ve köy biberini ekleyelim.
2-3 dakika sonra salçalarını ekleyelim.
Kavrulunca suyunu ekleyelim.
Baharatını ekleyelim.
Eşit büyüklükte doğradığımız sebzeleri ekleyelim.
8-10 dakika sonra, nohutunu ve ince kıyım kereviz yaprağını ekleyip fırın kaplarına alın.
Tereyağını eşit parçalara bölüp üzerine koyun.
200 derece fırında 8-10 dakika pişirin.
------------
PEMBE PİLAV
MALZEMELER:
-2 adet minik pancar
-1 bardak pirinç
-1 yemek kaşığı tereyağı
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 diş sarımsak
-1,5 bardak sıcak su
-Bir tutam tuz
-Bir tutam şeker
YAPILIŞI:
Pirinci yıkayıp süzün.
Pancarı ayıklayıp yıkayın.
Rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
Sarımsağı da rendeleyin.
Tencerede zeytinyağı ile soteleyin.
Sıcak su, tuzu ve tereyağını ekleyip, kısık ateşte pişin ve demlendirin.