KIYMALI EKMEK
Hamuru için Malzemeler
5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 paket yaş maya – 40 gr.
2/3 su bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın beyazı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tutam tuz
İç Harç için Malzemeler
4 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 adet soğan
250 gr. kıyma
1 avuç ceviz – kıyılmış
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı Tuz
1 çay Karabiber
Üzeri için Malzemeler
1 adet yumurtanın sarısı
3 adet biberiye – ince kıyılmış
1 çay kaşığı Pul biber
1 çay kaşığı Deniz tuzu
1 su bardağı Kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Su ve yaş mayayı bir karıştırma kabına alın ve hafif karıştırarak eritin.
Ardından içerisine ayçiçek yağı, toz şeker, yumurta, yumurta beyazı ve yoğurdu ekleyip, çırpın.
Ardından karıştırma kabındaki unun ortasını açın ve hazırladığınız sıvı harcı ekleyin.
Unun çevresinden tuzu ekleyin.
Bir çatal yardımıyla hafif karıştırarak hamur kıvamını verdirin.
Ardından tezgahınıza alın ve elinizle iyice yoğurun. Biraz mayalandırın…
Bir tavaya zeytinyağını ekleyip, ısıtın.
Ardından soğanları ekleyin ve hafif kavurun.
Soğanlar kavrulunca içerisine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Tuz, karabiber ve mahleple baharatlandırın.
Kıymalar kavrulunca içerisine ince doğradığınız cevizleri ekleyin ve kavurun. Kaşar peynirinizi tavla zarından biraz büyük olacak şekilde doğrayın.
Hamurunuzu 3 eşit parçaya bölün.
Ardından hamurlarınızı uzun diklemesine açın.
İçerisine hazırladığınız kıymalı harcı yayın.
Üzerine dilimlediğiniz kaşar peynirini yayın.
Hamurun kenarlarını iyice kapatın ve birbirlerine iyice bastırın.
Ardından hamurunuzun kapattığınız kısmını alta alıp, fırın tepsinize alın.
Bir makas yardımıyla üzerinde çentikler açın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve aralarına küp doğranmış kaşar peyniri ilave edin.
Üzerlerine ince kıyılmış biberiye, pul biber ve deniz tuzu serpiştirin ve 10 – 15 dakika tepsi mayalamasına bırakın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.