KIYMALI PATLICANLI BÖREK
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Tuz
İç Harç için Malzemeler
3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet patlıcan – küçük küp doğranmış
300 gr. kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan – rende
2 diş sarımsak
1 adet domates
10 dal maydanoz
3 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Pul biber
Yapılışı:
Bir yoğurma kabında yoğurt, zeytinyağı, süt ve suyu çırpın.
Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyin.
Hamuru kıvam alınca ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar elinizle yoğurun.
Hamuru 2 bezeye ayırın ve üzerini örtüp dinlenmeye bırakın.
Bir tavaya zeytinyağını ısıtın.
Küçük küp doğradığınız patlıcanları tavaya ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
Diğer bir tavada kıymayı kısık ateşte kavurun.
Üzerine tereyağı, soğan ve ince doğradığınız sarımsağı ekleyip, kavurmaya devam edin.
Rendelediğiniz domates, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin.
Pişirdiğiniz patlıcanları ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
Her bir bezeyi unlanmış tezgahta açabildiğiniz kadar yuvarlak şekilde incecik açın ve 4 eşit üçgene bölün.
Bir fırça yardımıyla hamura tereyağı sürün.
Geniş kenarlarına hazırladığınız iç harçtan koyun ve rulo şeklinde sarıp içe doğru kıvırıp, gül şekli verin.
Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine dizin ve 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.