KIYMALI SPAGETTİ BÖREĞİ
1 paket spagetti
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gr kıyma
1 rendelenmiş adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2 adet rendelenmiş domates
Yarım demet doğranmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
3 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Spagettileri kaynayan tuzlu suya atıp 10 dakika haşlayın.
Fırın kabına pişirme kağıdı yerleştirin.
Haşlanan makarnayı süzüp derin bir kaba dökün.
2 yumurtayı ayrı bir kasede çırpın.
Çırpılmış yumurta, zeytinyağı, yarım su bardağı kaşar peyniri, tuz ve karabiberi makarnaya döküp karıştırın.
Makarnayı fırın kabına yerleştirin.
Üzerine yarım su bardağı kaşar peyniri serpin.
Bir tavada kıyma ve soğanı kavurun.
Suyunu salıp çektiğinde sarımsak, salça, domates rendesi, tuz ve karabiber ekleyin.
Birkaç dakika daha soteleyip makarnanın üzerine dökün.
Üzerine tekrar kaşar peyniri serpin.
180 derecede 20 dakika pişirin.
Fırından çıkınca üzerine maydanoz serpin…