KIYMALI YAPRAK SARMA
250 gr taze yaprak
300 gr kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
1 karışık (domates biber karışık ) salça
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
Sosu için:
1 adet domates rendesi
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı su
Servis için :
Yoğurt
Yapılışı:
Pirinci sıcak suda ıslattın 30 dakika kadar bekleyin ve süzün. Soğanı ve maydanozu yemeklik doğrayın. Pirinç, kıyma, soğan, salça, tuz ve baharatları geniş ve derin bir kaba alın ve yoğurun. Asma yaprağını avuç içinize alın, içine bir tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyarak sarın.
Domateslerin kabuklarını soyun. Sıvı yağda soteleyin suyunu, tuzunu ekleyerek karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirerek ocaktan alın.
Sarmaları boşluk bırakmadan tencereye dizin. Domatesli sosu üzerine dökün. Pişme esnasında yaprakların açılmaması için üzerine porselen bir tabağı ters çevirerek kapatın.
Orta ateşte suyunu çekip pirinçler şişinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Yoğurtla birlikte sıcak servis yapın.