KÖFTELİ KARNIYARIK
4 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy patates
1 adet kırmızı kapya biber
Kızartmak için sıvıyağ
Köftesi için:
250 gram kıyma
1 adet küçük boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam maydanoz
1 küçük diş sarımsak
Sosu için:
1 yemek kaşığı salça
Bir çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve alacalı soyun. İkiye bölmemeye dikkat ederek boyuna derin bir şekilde yarın ve kızgın yağda yumuşayıncaya kadar kızartın. Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine alın ve soğumaya bırakın.
Patatesi ve kırmızı kapya biberi de küp küp doğrayıp hafifçe renkleri dönünceye kadar kızartın ve patlıcanların yanına alarak soğumaya bırakın.
Harç için soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Kıymayı, maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Hazırladığınız harçtan ufak parçalar koparın ve elinizde yuvarlayarak köfteler hazırlayın.
Patlıcanların içine köfteleri ve ön kızartma yaptığınız biber ve patatesi doldurun.
Sosu için tüm malzemeyi karıştırın ve patlıcanların olduğu fırın kabına dökün.
Fırını 200 derece önceden ısıttığınız fırında köfteleri pişinceye kadar fırınlayın ve servis yapın.