KÖFTELİ MAKARNA
1 paket spagetti makarna
500 gram kıyma
1 tane yumurta
1 tane rendelenmiş soğan
3 yemek kaşığı galeta unu
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
6-7 tane domates
4 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş rendelenmiş sarımsak
YAPILIŞI:
Soğanı, sarımsağı ve maydanozu çok ince biçimde kıyıyoruz.
Kıymayı bir kabın içine alarak yumurtayı kırıyoruz. Pul biber, tuz, karabiber, kimyon, soğan, sarımsak, maydanoz ve ekmek içini de katarak güzelce yoğuruyoruz.
Yoğurma işlemi bittikten sonra köfteyi yaklaşık 15 büyük parçaya bölüp yuvarlıyoruz.
Makarna için tencereye suyu koyduktan sonra bir iki damla kadar yağ damlatıp bir çay kaşığı kadar da tuz ekliyoruz.
Ağzını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz. Suyumuz kaynadıktan sonra spagettilerimizi suya atıyoruz ve pişene kadar bekliyoruz.
Büyükçe bir teflon tavayı ilk önce büyük ateşte ısıtıp sonrasında yağımızı ekliyoruz, köfteleri pişiriyoruz.
Sos için;
Küçük bir tavaya domatesi rendesi, salça, sarımsak ve zeytinyağını koyuyoruz.
Ocakta hafif piştikten sonra makarnanın haşlandığı suyundan 1 bardak alıp sosumuza koyuyoruz, tuzunu ekliyoruz ve güzelce pişiriyoruz.
Pişen sosu yine pişmekte olan köftenin üstüne ekliyoruz.
Güzelce harmanladıktan sonra makarnayı da üstüne atıp karıştırıyoruz.