X
X

Gelinim Mutfakta - Köri Soslu Tavuk ve Keşmir Pilavı tarifi

23.12.2020 Çarşamba 13:30 (Güncellendi: 23.12.2020 - 13:30)

Gelinim Mutfakta programının 23 Aralık 2020 Çarşamba günü yayınlanan 603. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Köri Soslu Tavuk ve Keşmir Pilavı" tarifi!

KÖRİ SOSLU TAVUK ve KEŞMİR PLAVI (KASHMİRİ PULAO) / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

Köri Soslu Tavuk

Malzemeler:

  • 250 gr. Tavuk göğsü
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük parça taze zencefil
  • Bir tutam kişniş
  • Bir tutam zerdeçal
  • Bir tatlı kaşığı köri
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam kırmızı toz biber
  • Bir tutam kırmızı acı biber
  • 1,5 bardak yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Bir tutam taze kişniş

YAPILIŞI:

Tavuğu kuşbaşı dograyalım, renk alıncaya kadar soteleyelim ve bir tabağa alalım.

Tavada kalan yağ ile soğanı, sarımsak, taze zencefili ekleyip, 7-8 dakika soteliyoruz.

Baharatları ekleyip 2-3 dakika kavurun.

Yoğurdu ve limon suyunu ve ılık suyu ekleyin.

Tavukları da katalım.

İnce kıyılmış kişniş ilave edip, bir taşım kaynatın ve altını kapatın.

-----------------------

Keşmir Pilavı (Kashmiri Pulao)

Malzemeler:

 

Yarım su sıvı yağ

Yarım çay kaşığı toz karanfil

1 diş sarımsak

2 çorba kaşığı badem

Yarım su bardağı kuru üzüm (sarı)

Yarım su bardağı kıyılmış antep fıstığı

Yarım çay kaşığı toz kakule

1 su bardağı basmati pirinci

Bir tutam zerdeçal

Tuz

YAPILIŞI:

Sıvı yağı tencereye alın.

Kızdırdıktan sonra yeşil kakuleleri, karanfili ve dövülmüş sarımsağı ekleyin.

Sarımsağın rengi değişmeye başladığında, kıyılmış bademi, kuru üzümleri, yeşil fıstığı ve toz kakuleyi ilave edin.

1 dakika kavurduktan sonra basmati pirincini, dilediğiniz yeterli miktardaki tuzu ekleyin.

Pirinç yumuşayana dek pişirin.

Ilık olarak servis yapın.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI