KÖRİ SOSLU TAVUK ve KEŞMİR PLAVI (KASHMİRİ PULAO) / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Köri Soslu Tavuk
Malzemeler:
YAPILIŞI:
Tavuğu kuşbaşı dograyalım, renk alıncaya kadar soteleyelim ve bir tabağa alalım.
Tavada kalan yağ ile soğanı, sarımsak, taze zencefili ekleyip, 7-8 dakika soteliyoruz.
Baharatları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
Yoğurdu ve limon suyunu ve ılık suyu ekleyin.
Tavukları da katalım.
İnce kıyılmış kişniş ilave edip, bir taşım kaynatın ve altını kapatın.
-----------------------
Keşmir Pilavı (Kashmiri Pulao)
Malzemeler:
Yarım su sıvı yağ
Yarım çay kaşığı toz karanfil
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı badem
Yarım su bardağı kuru üzüm (sarı)
Yarım su bardağı kıyılmış antep fıstığı
Yarım çay kaşığı toz kakule
1 su bardağı basmati pirinci
Bir tutam zerdeçal
Tuz
YAPILIŞI:
Sıvı yağı tencereye alın.
Kızdırdıktan sonra yeşil kakuleleri, karanfili ve dövülmüş sarımsağı ekleyin.
Sarımsağın rengi değişmeye başladığında, kıyılmış bademi, kuru üzümleri, yeşil fıstığı ve toz kakuleyi ilave edin.
1 dakika kavurduktan sonra basmati pirincini, dilediğiniz yeterli miktardaki tuzu ekleyin.
Pirinç yumuşayana dek pişirin.
Ilık olarak servis yapın.