KREMALI EKMEK TATLISI
Kreması için:
1 paket vanilya
yarım litre süt
4 adet yumurta sarısı
30 gr nişasta
40 gr un
1 tutam tuz
6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı tereyağı
10-15 dilim kızarmış bayat ekmek
Karamel şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Üstü için:
2 paket Krem şanti
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı Kakao ( serpmek için)
Yapılışı:
Şerbet için toz şekeri orta boy bir sos tenceresine alın. Şeker karamelize oluncaya kadar orta ateşte ısıtın. Karamelize olan şekere dikkatlice suyu ekleyin ve karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Şerbeti orta boy dikdörtgen bir kap içine yerleştirdiğiniz ekmeklerin üstüne dökün.
Krema malzemelerini karıştırıp bir tencerede kıvam alıncaya kadar pişirin…Pişen pudingi şerbeti çeken ekmeklerin üzerine dökün ve spatula ile yayın. Hazırladığınız tatlıyı buzdolabına alın dinlendirin. Kremşantiyi soğuk süt ile çırpın ve bir sıkma torbası yardımıyla tatlının üzerine sıkın. Son olarak kakao serperek servis yapın.