KUPLARDA PERDE PİLAVI / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
2 – 3 adet yufka
Bütün soyulmuş badem içi
İç Pilav için Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 avuç dolmalık fıstık
1 avuç kuş üzümü
Tuz
Karabiber
3 su bardağı su
YAPILIŞI:
Kuş üzümünü ılık suda şişmesi için bekletin.
Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ekleyin.
Yağ eriyip ısınınca yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip çevirin ardından dolmalık fıstıkları ilave edin.
Pirinçler iyice kavrulduktan sonra yenibahar, tuz, karabiber ve kuş üzümünü ilave edin ve baharatların kokuları çıkıncaya kadar kavurma işlemine devam edin.
Suyu ilave edin, kapağını kapatın.
Su kaynadıktan sonra altını kısın ve biraz nemli kalacak şekilde pişirin.
Yufkayı tezgahınıza alın.
Pilavınızı yapacağınız kalıplarınızın büyüklüğünde etrafında pay bırakacak şekilde yufkalarınızı kesin.
Fırına atacağınız kaseleri yağlayın ve bademleri tabana yerleştirin.
Kestiğiniz yufkaları kaselere yerleştirin.
Kaselere yerleştirdiğiniz yufkanın içerisine pilavı doldurun ve kenarlardan sarkan yufkaları kasenin üzerini örtecek şekilde kapatın.
Kasenin üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatın. 1
80 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Tersyüz ederek servis edin.