CANLI YAYIN
KURU MEYVELİ DİLİM ÇÖREK
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu (5 gr)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı krema (100 ml)
50 gr tereyağı
5 yemek kaşığı doğranmış kuru meyve
Yapılışı:
Un, toz şeker, kuru meyve parçaları ve kabartma tozunu yoğurma kabına alarak karıştırın.
Buzdolabından çıkarttığınız tereyağını küçük küçük doğrayın. Krema ile birlikte yoğurma kabına ilave edin.
Hamuru elinizle yoğurarak (aynı tart hamuru gibi) toparlayın.
Fırın tepsisine yağı kağıt serin ve toparladığınız hamuru tepside merdane yardımıyla 1,5-2 cm kalınlığında daire şeklinde açın.
Bıçak yardımıyla 8 parçaya bölün.
190 derece önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 15-17 dakika pişirin.