KUŞBAŞI ETLİ KURU DOLMA
1 su bardağı pirinç
4 su bardağı et suyu
yarım limon
300 gr kuzu kuşbaşı
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
4-5 yaprak taze nane
1-2 yemek kaşığı domates salçası
birkaç dal maydanoz
15-20 tane kuru dolmalık patlıcan
2 baş kuru soğan
Yapılışı:
Pirinç yıkanıp süzülür.
Patlıcanlar 3-5 dakika haşlanıp süzülür.
Kuşbaşı etler bıçakla ufak ufak doğranır.
Soğanlar yemeklik doğranıp pembeleşinceye kadar kavrulur ve etler katılıp suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Pirinç katılır.
1 bardak et suyu ile diri bir pilav yapıp 10-15 dakika dinlendirilir.
Maydanoz ve naneler doğranıp karıştırılır, dolmalık kuru patlıcanların içine doldurulur tencereye dikine yerleştirilir.
Salça limon suyu ve et suyu karıştırılıp tencereye aktarılır ve yarım saat pişirilir.