X
X

Gelinim Mutfakta - Kuşbaşı Etli Kuru Dolma Tarifi

30.05.2019 Perşembe 13:23 (Güncellendi: 30.05.2019 - 13:23)

Gelinim Mutfakta programının 30 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlanan 314. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kuşbaşı Etli Kuru Dolma" tarifi!

KUŞBAŞI ETLİ KURU DOLMA

1 su bardağı pirinç

4 su bardağı et suyu

yarım limon

300 gr kuzu kuşbaşı

2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

4-5 yaprak taze nane

1-2 yemek kaşığı domates salçası

birkaç dal maydanoz

15-20 tane kuru dolmalık patlıcan

2 baş kuru soğan

Yapılışı:

Pirinç yıkanıp süzülür.

Patlıcanlar 3-5 dakika haşlanıp süzülür.

Kuşbaşı etler bıçakla ufak ufak doğranır.

Soğanlar yemeklik doğranıp pembeleşinceye kadar kavrulur ve etler katılıp suyunu çekinceye kadar pişirilir.

Pirinç katılır.

1 bardak et suyu ile diri bir pilav yapıp 10-15 dakika dinlendirilir.

Maydanoz ve naneler doğranıp karıştırılır, dolmalık kuru patlıcanların içine doldurulur tencereye dikine yerleştirilir.

Salça limon suyu ve et suyu karıştırılıp tencereye aktarılır ve yarım saat pişirilir.

 

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI