LAHMACUN / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
300 gr dana kıyma, köftelik orta yağlı
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
2 adet rende domates
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 tutam pul biber
1 dolu çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı su
Hamur için malzemeler:
300 gr un
1 su bardağından biraz az su (yaklaşık 200 ml)
2-3 gr yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 tutam şeker
YAPILIŞI
Hamuru için;
Suyun içinde maya ve şekeri karıştırın.
Karıştırma kabına unu ve tuzu alın.
Ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu dökün.
Çatal yardımıyla undan parçalar alarak karıştırın.
Daha sonra elinizle yoğurarak hamur kıvamına getirin.
İçini hazırlarken mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken;
İç harcı için kıymayı, rende soğanı, kıyılmış maydanozu, biber salçasını, pulbiber, toz kırmızı biber ve tuzu 2 yemek kaşığı suyla beraber bir kaba alın ve iyice karıştırın.
Mayalanan hamuru 6 eşit bezeye ayırın.
Her bir bezeyi merdane yardımıyla ince yuvarlak açın.
Açtığınız hamurlara iç harcı kaşığın tersiyle yayın.
Fırını 220 derecede fırın tepsinizle beraber ısıtın.
Lahmacunları kızmış tepside yaklaşık 5-7 dakika pişirin.
Sıcak olarak yanında yeşillik ve limon ile servis edin.