LİMONLU TART
Tabanı için:
1 su bardağı un
100 gr tereyağı( ya da margarin)
1/4 (çeyrek) su bardağı pudra şekeri
2 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
4 yemek kaşığı tepeleme un
3 adet yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 (çeyrek) su bardağı limon suyu
Yapılışı:
İlk olarak tabanı hazırlayın. Oda sıcaklığında olan margarini, unu, pudra şekerini ve limon kabuğu rendesini derince bir kaba alarak hamuru hazırlayın.
20 cm genişliğindeki kare ya da yuvarlak tepsinizi yağlayarak hamuru ince bir tabaka şeklinde tepsinin tabanını kaplayın.
175 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 15-20 dk da oluyor.
Üzeri için; yumurtaları iyice çırpın üzerine kalan malzemeleri ilave ederek harcı hazırlayın ve pişen tabanın üzerine dökün. Tekrar fırına sürün.
Yaklaşık 16 dk kadar fırında kalacak, bu sefer üzerinin çok kızarmasına izin vermeyin. Üzeri çok sıvı olmayacak; ama, sert de olmasın, çok pişirmeyin. Fırından fırına değişiklik gösterebilir, o yüzden sık sık kontrol edin.
Fırından aldığınız tatlı soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.