MANTAR SOSLU KAFES KÖFTE / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler
Köfte için Malzemeler;
İçi için;
YAPILIŞI:
Soğanı rendeleyin, maydanoz ve sarımsağı ince kıyın. Köfte için olan bütün malzemeleri bir kapta yoğurun.
Ardından köfte harcınızı 5 eşit parçaya bölün.
Köftelerinizin içerisine küp doğranmış kaşar peynirini ekleyin ve yuvarlak olacak şekilde şekil verin.
Ardından dolaptan çıkardığınız hafif oda sıcaklığına gelmiş milföylerinizi uzun olacak şekilde ince şeritler halinde kesin.
Kestiğiniz milföyleri her bir köftenin üzerine dörder tane gelecek ve üst üste bir kafes haline gelecek şekilde dizin.
Hazırladığınız köftelerinizi bir fırın kabına alın ve isteğe bağlı olarak üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika pişirin.
Kremalı Mantar Sosu Yapılışı
Mantarları doğrayın.
Tavaya tereyağ eritin ve unu ekleyin renk alınca arpacık soğanları ekleyin biraz pişirin.
Daha sonra mantarları ilave edin yumuşayınca kremayı, karabiber ve tuzu ekleyip hafif pişirip ocaktan alın.