MANTARLI PİLAVLI
10-12 adet kültür mantarı
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet et suyu
2 tutam ince kıyılmış dereotu
Yapılışı:
Pirinçleri 1-2 su yıkayın.
Mantarları yıkayın ve ince ince dilimleyin sonra 5 dakika kadar haşlayın.
Tereyağını tencereye alın, üzerine dilimlediğiniz mantarı ekleyerek 2 dakika kadar kavurun.
Suda beklettiğiniz pirinçleri süzün ve mantarların üzerine ekleyerek kavurun.
Pirinçler saydamlaşınca üzerine et suyunu ekleyin.
Pirinçlerin üzeri göz göz oluncaya kadar orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.
10 dakika demledikten sonra karıştırın ve hafifçe ıslattığınız kaselere koyarak tabağa ters çevirin.
Üzerine dereotu serperek servis yapın.