MANTI / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Harcı için:
250 gram kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pul biber
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Üzeri için:
1 kase sarımsaklı yoğurt
1 çay kaşığı nane
1/2 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı pul biber
YAPILIŞI:
3 su bardağı unu bir yoğurma kabına boşaltın, ortasını açıp 1 adet yumurta, tuz ve 1 su bardağı ılık suyu ekleyip yoğurun.
Ele yapışmayan, esnek bir hamur elde edince, üzerini kapatarak dinlenmeye bırakın.
İç malzeme için, 1 adet kuru soğanı rendeleyin.
250 gram kıymayı soğana ekleyin.
Daha sonra, karabiber, tuz ve pul biber ekleyerek güzelce yoğurun.
Hamuru bezelere ayırın.
Her bezeyi oklavayla hazır yufkadan biraz kalın bir şekilde açın.
Açtığınız yufkayı kareler şeklinde kesin.
Her karenin ortasına kıymalı harçtan küçük bir parça yerleştirin. Bohça şeklinde kapatın.
Derin bir tencereye su ekleyip kaynatın ve mantıları yaklaşık 20 dakika pişirin.
Sosu için bir kapta 2 yemek kaşığı tereyağı eritin.
Eriyen tereyağına 2 yemek kaşığı domates salçası ekleyip kavurun.
Pişen mantının suyuyla salçayı biraz açıp birkaç dakika kaynatın.
Mantıyı suyunu süzerek servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Üzerine hazırladığınız sosu döktükten sonra kuru nane, sumak ve pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz.