MEFTUNE
5 adet orta boy patlıcan
500 gr kuşbaşı doğranmış kuzu ya da dana eti
2 adet kuru soğan
3 adet domates
3 diş sarımsak
4 adet sivri biber
1,5 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Teflon bir tencere içine 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı koyup, kızdırın.
Kızgın yağın üzerine yarım kilo kuşbaşı doğranmış eti koyun.
Etleri 5 dakika ara ara karıştırarak, kavurun.
Daha sonra etlerin üzerini biraz geçecek kadar su dökün.
Etler suyunu biraz çekip, hafifçe yumuşayana kadar pişirin.
Hafifçe yumuşayan etlerin üzerine 2 adet ince ince doğranmış soğan ve 3 diş ince ince doğranmış sarımsak ekleyip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın.
Soğanlar iyice kaybolana kadar ara ara karıştırarak, etleri pişirmeye devam edin.
Ardından etlerin üzerine 3 adet ince ince doğranmış sivri biber koyup, yaklaşık 5 dakika daha pişirin.
Diğer tarafta 5 adet orta boy patlıcanı alacalı olarak soyup, uzunlamasına dörde kesin. Kızgın yağ içinde kızartın.
Daha sonra kızaran patlıcanları havlu kağıt serili bir tabak üzerine alıp, yağlarının süzülmesini sağlayın.
Pişen etlerin üzerine biraz tuz ekleyip, karıştırın.
Kızarttığınız patlıcanları etlerin üzerine yerleştirin.
Patlıcanların üzerine 3 adet rendelenmiş domatesi yayın.
Rendelenmiş domatesin üzerine ise 1 adet ince ince doğranmış sivri biberi serpiştirin.
Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin.
Karıştırmadan tencerenin kapağını kapatın.
Hazırladığınız meftune yemeğini yaklaşık 20-25 dakika kadar kısık ateş üzerinde pişirin.
NOT: Bu tarifi hazırlamak için toplamda 60 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 35 dakikası hazırlık, 25 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 3 kişilik meftune içindir.